NBA legendu zateklo pitanje novinarke: "Dajte mi Luku Dončića i sve ćete vidjeti"
Iverson i Dončić bi možda bili strašan tandem, ali to nikada nećemo saznati jer vrijeme jednog je prošlo, a drugom tek slijede godiine dominacije u NBA ligi

Iverson je jasan

NBA legendu zateklo pitanje novinarke: "Dajte mi Luku Dončića i sve ćete vidjeti"

Edmir Škorić

Luka Dončić smatra se jednim od najboljih košarkaša svijeta, a mnogi bivši igrači i trener u NBA ligi hvale ga i smatraju ga "košarkaškim čudom".

Slovenski reprezentativac radi velike stvari u NBA ligi kao igrač Dallas Mavericksa. Toliko puta ga je hvalio legendarni Dirk Nowitzki, nedavno slavni trener Gregg Popovič, a sada - Allen Iverson.

Sigurno se mnogi sjećaju sjajnog šutera koji je bio fantastičan, a mnogi će reći da mu je nedostajao samo koji centimetar i da bi onda jedino nebo bila granica.

Iversona, ikonu Philadelphia 76ersa, upitali su s kim bi volio da igra od aktuelnih košarkaša, na šta je on odgovorio:

"Od sadašnjih igrača? Najviše bih volio igrati s Lukom. Da, dajte mi Dončića i sve ćete vidjeti. On koji može igrati tako vrhunski na poziciji jedan i dva, a ja sam tako mali na obje pozicije - mislim da bismo tako biti smrtonosan za sve protivnike," rekao je 11-erostruki All-Star igrač i četverostruki vodeći strijelac lige slavnoj novinarki Rachel Nichols.

Oglasi

Iverson je 1996. godine počeo NBA karijeru. Osim u Philadephiji, igrao je još za Denver Nuggetse, Detroit Pistonse, Memphis Grizzliese, a interesantno da se 2010. godine odlučio na dolazak u Evropu jer je jednu sezonu bio član turskog Bešiktaša.

Iako je osvojio brojna individualna priznanja, nikada niej došao do NBA prstena, kao niti njegov omiljeni aktuelni igrač Luka Dončić, ali pred Slovencem ima još puno vremena.

Dončić trenutno ima u timu jednog nalik Allenu Iversonu, a radi se o playmakeru Kyrieu Irvingu koji Dončiću puno pomaže.

Iako su Mavsi trenutno sedmi u Zapadnoj konferenciji, Irvingovu nedavnu povredu moglo bi se pripisati timskom nizu poraza i pobjeda (Mavs ima 4-5 na posljednjih 10 utakmica).

Međutim, prethodni nastup Mavsa protiv Portland Trail Blazersa pokazao je da su se Luka i Kyrie vratili na pravi put i da se potonji otresao hrđe zbog njegovog odsustva zbog povrede.

U pobjedi u srijedu navečer protiv Blazersa, Dončić i Irving su napravili ofanzivnu kliniku. Dončić je imao 41 poen, pogodio je četiri trojke i pogodio 11 od svojih 14 pokušaja slobodnih bacanja. Irving je sa druge strane dodao 29 poena i imao je jedan skok manje od double-doublea (devet).

No, zaista, nikada nećemo saznati kakav bi par bili Dončić i Iverson i pitanje je da li bi iko moga da im stane u kraj na putu do šampionske titule koja obojici nedostaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi