Alibegović odveo Cedevita Olimpiju u polufinale kupa

Sjajan nastup bh. reprezentativca

Alibegović odveo Cedevita Olimpiju u polufinale kupa

E. Dindić

Cedevita Olimpija klub za koji nastupa bh. reprezentativac Amar Alibegović bez većih problema plasirao se u polufinalne kupa Slovenije. Oni su i u uzvratu bili bolji od Triglava iz Kranja sa 91:84, te tako dvokorakom plasirali se u iduću rundu. 

Nakon prvih 10 minuta ekipa iz Kranja imala je prednost od 25:23. Međutim Cedevita Olimpija konsoliduje svoje redove, te drugi period dobija sa 23:20.

Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 46:45 u korist izabranika Jurice Golemca.

I u trećem periodu bolja igra domaćeg sastava koji ovaj period isto rješava u svoju korist rezultatom 23:20.

Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 69:65 u korist Cedevita Olimpije.

Posljednji period ovog susreta prolazi u rutinskoj igri domaćeg sastava koji na kraju sigurnom igrom dolazi do nove pobjede rezultatom 91:84, te plasmana u narednu rundu takmičenja u kupu.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je bh. reprezentativac Amar Alibegović sa 21 poenom, dok su Karlo Matković i Alen Omić postigli po 13.

Bolji od ostalih u redovima Triglava iz Kranja bili su Jan Dornik sa 21 poenom i 11 skokova, dok je Lovro Urbiha dodao 19.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi