Cedevita Olimpija deklasirala Mornar, sjajna partija Alibegovića
Cedevita Olimpija/ Tine Ruzic

12. kolo ABA lige

Cedevita Olimpija deklasirala Mornar, sjajna partija Alibegovića

E. Dindić

U okviru 12. kola ABA lige svoj susret odigrali su Cedevita Olimpija i Mornar. Domaći tim od prvog minuta pokazao je da je bolja ekipa trenutno te slavili su na kraju sa visokih 100:79. 

Prvi period završen je rezultatom 28:17. U drugom tek nešto bolja igra gostiju iz Bara koji ovaj period dobivaju rezultatom 19:21. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 47:38 u korist Cedevita Olimpije.

Treći period igrala se košarka bez odbrana, pa ovaj period završava 30:24 u korist domaćeg sastava. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 77:62 u korist Cedevita Olimpije.

U posljednjem periodu rutinska igra domaćih košarkaša, koji ovaj susret privode kraju za na kraju zasluženih i visokih 100:79.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Alen Omić sa 18 poena, dok je bh. reprezentativac Amar Alibegović dodao 17 poena , odlično ih je pratio Josh Adamas sa 15 poena.

Bolji od ostalih u redovima Mornara bili su Daron Russell i Miloš Pecarski sa po 18 postignutih poena.

Top Komentari

stranputica
Marko Pecarski, a ne Miloš ("Bolji od ostalih u redovima Mornara bili su Daron Russell i Miloš Pecarski sa po 18 postignutih poena."). Inače Amar odličan, svuda ga bilo na terenu, malo ih je MARKO Pecarski vozao u reketu, ali nije nešto uticalo na rezultat...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije