Skroman nastup bh. košarkaša u Eurocupu

9. kolo

Skroman nastup bh. košarkaša u Eurocupu

E. Dindić

U okviru 9. kola EuroCupa Paris je na gostovanju ostvario pobjedu protiv London Lionsa sa 90:83, Budućnost je na svom parketu pretrpjela poraz od Turk Telekoma sa 84:71, dok je Cedevita Olimpija slavila u Francuskoj protiv Bourga sa 91:90. 

U Podgorici svoj susret odigrali su Budućnost i Turk Telekom. Na kraju gosti nose zasluženu pobjedu rezultatom 84:71.

Domaćini su nakon prvih 10 minuta igre imali prednost od 24:17, međutim to je sve bilo od njih. U nastavku potpuna dominacija gostiju koji na poluvremenu imaju prednost od 42:38, da bi se do kraja susreta ta prednost i uvećala do konačnih 84:71.

Najefikasniji u redovima Turk Telekoma bili su Axel Bouteille sa 26 poena, dok je Nate Sestina postigao 18. Bolji od ostalih u domaćem sastavu bili su Cameron Reynolds sa 17, odnosno Trae Bell-Haynes sa 14.

Bh. reprezentativci u redovima Budućnosti večeras nisu imali svoju noć. Kenan Kamenjaš postigao je 4 poena uz 6 skokova, Edin Atić dodao je 3, dok se Aleksandar Lazić nije upisao u strijelce na večerašnjem susretu.

Cedevita Olimpija nakon velike borbe, odnosni pobjedu iz Francuske protiv domaćeg Bourga rezultatom 91:90.

Oglasi

Prvih 10 minuta gosti iz Slovenije rješavaju u svoju korist rezultatom 26:23. Drugi period igrao se koš za koš pa ova dionica susreta završena je rezultatom 18:18. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 44:41 u korist Cedevita Olimpije.

Nastavak susreta ponovo donosi neizvjesnu košarku pa gosti iz Slovenije i treći period rješavaju u svoju korist rezultatom 19:20. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 64:60 u korist Cedevita Olimpije.

Posljednji period igralo se bez odbrana te u takvom omjeru snaga bolje se snalazi domaći sastav koji ovaj period dobija rezultatom 30:27, ali to je bilo nedovoljno da se izbjegne poraz.

Najefikasniji u redovima Cedevita Olimpije bili su Josh Adams sa 26 poena, dok je Yogi Ferrell dodao 18. Bh. reprezentativac Amar Alibegović u ovom susretu postigao je četiri poena, a tome dodao i četiri skoka.

U redovima Bourga bolji od ostalih bili su Jordan Floyd i Pierre Pelos koji su postigli po 22 poena.

Oglasi

Paris je gostovao u Londonu i savladao domaćina sa 93:80.

Imao je domaći sastav nakon prvih 10 minuta 19:16. U drugom odlična igra gostiju iz Francuske koji ovu dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 28:18. Nakon 20 minuta igre rezultat je glasio 44:37 u korist Parisa.

Paris u nastavku susreta prikazuje bolju igru, te na kraju zasluženo slavi novu pobjedu rezultatom 93:80.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Aamir Simms sa 15 poena, dok je Tyrone Wallace dodao 13. Bh. reprezentativac Amar Gegić u ovom susretu postigao je devet poena dodao dva skoka i tri asistencije.

Kod domaćina bolji od ostalih bili su Sam Dekker sa 19 poena, dok je Tomislav Zubčić dodao 17.

Top Komentari

stranputica
Ovaj put slabija Amarova utakmica, ali generalno su svi visoki igrači (poz. 4 i 5) odigrali ispod svog nivoa. Inače Amar odlično napreduje i ovo mu je pun pogodak da je prešao iz Virtusa u Ljubljanu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi