Nova fenomanalna partija Amara Gegića u dresu Cibone

Bh. reprezentativac igra u životnoj formi

Nova fenomanalna partija Amara Gegića u dresu Cibone

A. Čaušević

Amar Gegić je odigrao partiju sezone u pobjedi Cibone nad Splitom 84:65.

Cibosi su pitanje pobjednika riješili već u prvoj dionici koju su dobili sa 21 poenom razlike (29:8), dok je ostatak meča bilo rutinsko odrađivanje posla.

Gegić je bio fenomenalan sa 24 poena što mu je najbolji košgeterski učinak ove sezone. Dodao je još tri skoka i četiri asistencije.

Zapažen nastup u dresu zagrebačke ekipe imao je i Danko Branković sa 20 poena. Kod Splićana Sani Čampara je sa osam poena bio sasvim solidan.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Gegić je u dosadašnjem dijelu sezone na prosjeku od 13.7 poena i može se reći da ovaj 23-godišnjak igra svoju najbolju košarku u karijeri.

Ciboni je ovo bila sedam pobjeda u sezoni s kojom je ekipa iz hrvatske prijestolnice ostala u igri za play-off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi