Sedam poena Gegića u iznenađujućem porazu Cibone

Zabok bio bolji

Sedam poena Gegića u iznenađujućem porazu Cibone

H. Zilić

Košarkaši Cibone upisali su iznenađujući poraz u 16. kolu prvenstva Hrvatske.

Cibosi su kao gosti poraženi do Zaboka rezultatom 83:73.

Zabok je dobro otvorio meč i dobio prvi period sa 19:17, a onda Cibosi u drugoj četvrtini uzvraćaju sa 21:28.

U drugom poluvremenu nevjerovatna partija Zaboka, sjajna odbrana i na kraju je sve rezultiralo trijumfom sa pomenutih 83:73. U drugom poluvremenu Cibona je zabila samo 28 poena.

Garett je bio prvo ime susreta i predvodio je Zabok do velike pobjede sa učinkom od 28 poena i šest asistencija, pratio ga je Gunjina sa 16 poena i devet skokova.

Kod Cibone raspoložen je bio Drežnjak sa 14 poena i devet skokova, Gnjidić je dodao 13 poena. Naš Amar Gegić je u dresu Cibone na parketu proveo 18 minuta i upisao sedam poena, četiri skoka i jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi