Ono što je Gegić doživio u Beogradu će pamtiti do kraja života

Scena s meča Partizan - Cibona

Ono što je Gegić doživio u Beogradu će pamtiti do kraja života

A. Čaušević

Cibona je u petak gostovala Partizanu tej e upisala ubjedljiv poraz rezultatom 98:77. 

Za Zagrepčane je vrlo dobar meč odigrao Amar Gegić koji je sa 14 poena bio najbolji strijelac poražene ekipe.

Suret u dvorani Aleksandar Nikolić je pratilo nešto više od 2.000 gledatalja, a Gegić je prilikom izlaska iz igre doživio trenutak kojeg će pamtiti do kraja života.

Naime, kada je bh. reprezentativac krenuo da sjedne na klupu dobio je ovacije i aplauze domaće publike.

Ovaj 22-godišnjak je objavio i kratki video na društvenoj mreži Instagram s porukom da dobro pamti sve te uz zahvalnicu beogradskoj publici.

Inače, Gegić je jedno vrijeme bio član Partizan, bilo je to u sezoni 2018/19 te je očigledno da su ga ljubitelji košarke u srbijanskoj prijestolnici zapamtili po lijepom.

Karijeru je počeo u Sparsima gdje je igrao i prošle sezone. U međuvremenu je nastupao za Bayers i tuzlansku Slobodu.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

U posljednje dvije godine napravio je značajan iskora. Postao je standardan bh. reprezentativac te jedan od vođa preporođenih Cibosa.

Ove sezone u ABA ligi je na prosjeku od 14 poena, 3.1 skokova i 3.7 asistencija. Najbolji meč je odigrao u pobjedi nad Krkom (52:87) kada je imao 22 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Top Komentari

Dugi
Nek bude sretan sto je ostao ziv, moga je zavrsiti kao Haris Brkic, najbolji kosarkas BiH u to vrijeme!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije