Partizan siguran protiv Cibone, dobra partija Gegića
FOTO:Partizan NIS /ABA liga

Tim Željka Obradovića ostvario novu pobjedu

Partizan siguran protiv Cibone, dobra partija Gegića

E. Dindić

U okviru 17. kola ABA lige Partizan je na svom terenu dočekao Cibonu i na kraju slavio pobjedu rezultatom 98:77. 

Većih nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 27:16, u korist domaćeg sastava. I drugi period donosi bolju igru Partizana te i ovaj period rješavaju svoju korist rezultatom 25:20. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 52:36 u korist tima iz Beograda.

Treći period donosi tek nešto bolju igru Cibone koji ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 21:19. Tako nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 71:57.

Do kraja domaći košarkaši prikazuju sigurnu igru te na kraju slave pobjedu rezultatom 98:77.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Yam Madar sa 17, dok je Mathias Lessort dodao 16. Kod Cibone dobar je bio bh. reprezentativac Amar Gegić sa 14 poena i pet asistencija dok su po 12 postigli Danko Branković i Toni Nakić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi