Bivša NBA zvijezda Amar'e Stoudemire optužena je za udaranje kćerke

Bivša NBA zvijezda Amar'e Stoudemire optužena je za udaranje kćerke

Edmir Škorić

Bivša zvijezda Phoenix Sunsa i New York Knicksa, Amar'e Stoudemire, suočen je s prekršajnom optužbom nakon što je navodno udario jednu od svojih kćeri tinejdžerica u lice.

Sudski zapisnici okruga Miami-Dade pokazuju da je Stoudemire (40) priveden rano u nedjelju i kasnije pušten uz jamčevinu od 1500 dolara uz izdanu naredbu zabrane kontakta.

Stoudemire je navodno udario jednu od dvije kćeri tokom svađe u svom domu u Miamiju u subotu navečer. Miami Herald navodi da bivši košarkaš ima kćeri od 17 i 14 godina, a u izvještajima nije otkriveno koju od njih je navodno udario.

Smatra se da je do incidenta došlo jer je Amare optužio kćerku da ne poštuje svoju baku, odnosno njegovu mamu tokom telefonskog poziva.

Kada je kćerka kazala da to što govori nije istina, pobijesnio je i udario je u čeljust, nakon čega je počela krvariti.

Djevojčica je kontaktirala svoju majku, Stoudemireovu bivšu ženu, koja je došla kući i pokupila djecu i zatim kontaktirala policiju.

Stoudemire je igrao 15 sezona u NBA ligi, osvojivši nagradu za rookiea godine nakon sezone 2002/03 nakon što su ga draftali Sunsi. Nakon osam sezona s Phoenixom, razmijenjen je u New York, gdje je igrao pet godina.
NBA karijeru završio je s po jednom sezonom u Dallas Mavericksima i Miami Heatu, prije nego što je igrao u Izraelu. Umirovljen je 2017. godine.

Tijekom svoje NBA karijere, Stoudemire je bio šest puta u All-Star momčadi, s prosjekom od 18,9 poena i 7,8 skokova po utakmici.

Unatoč optužbama od strane samih kćerki i njegove bivše supruge, Amare tvrdi da nije udario djevojčicu i da nikada to ne bi mogao učiniti.

"Nikada se nisam mogao zamisliti kako napadam bilo koju osobu, posebno svoju djecu. Poštujem, štitim i volim svoju porodicu, posebno svoju djecu. Kao otac, tražim vašu milost dok osiguravamo svoj prostor i privatnost", poručio je bivši košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi