Stoudemire prekršio pravila karantene, Maccabi kažnjen

Legendarni NBA košarkaš trenutno je u Izraelu

Stoudemire prekršio pravila karantene, Maccabi kažnjen

Izraelski prvak Maccabi platio je kaznu jer je Amare Stoudemire prekršio pravila karantene donijeta od strane izraelskog košarkaškog saveza. 

Izraelski savez implementirao je pravila pred skori nastavak tamošnjeg prvenstva koji bi trebao početi 21. juna. 

Doduše, Amare je odmah upozorio i klub i savez kako se neće pridržavati tih pravila i protokola nametnutih od strane izraelske lige. Stoudemire je uočen u jednom tržnom centru u Tel Avivu u kupovini sa zaštitnom maskom. 

Maccabi je tamošnjem savezu platio kaznu od 30.000 shekela a valja spomenuti da je cijeli tim jučer podvrgnut testovima na Covid 19 i svi su bili negativni. Zanimljivo, još jedan bivši NBA igrač, Jordan Hamilton koji nastupa za Hapoel Jerusalem je napravio istu stvar te je i Hapoel platio isti iznos za kaznu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti