Ambicija ostati u društvu najboljih

Pripreme OKK Student za novu sezonu

Ambicija ostati u društvu najboljih

Košarkaši OKK Studenta pripremaju za skori start košarkaškog prvenstva, koje će voljom ždrijeba, otvoriti upravo protiv gradskog rivala HKK Zrinjskog 14. oktobra. Zanimljivost vezana za ovu momčad je svakako njihov trenerski dvojac. 

Naime, radi se o našim proslavljenim košarkašima, Dženanu Rahimiću i Samiru Leriću koji su zasukali rukave i dali se u posao s ovom izuzetno mladom, ali poletnom momčadi. 

O pripremama, te ambicijama i trenutnoj situaciji u klubu, prvi trener Rahimić je za SportSport.ba rekao slijedeće :

"Pripreme su dosad prošle izuzetno dobro, sve ono što sam vidio kod svojih igrača dosad je vrlo korektno, a ono što me iznimno raduje jeste, da neke stvari koje ne možemo pokriti kvalitetom nadomješćujemo velikom željom i požrtvovanošću, a te stvari najviše vesele trenere. 

Nedavno nam se priključio i Miloš Marković, pristigao iz Građanskog, te smo kompletirali roster za nadolazeću sezonu. Jeste da bi nam dobro došao još koji iskunsiji igrač, ali što je tu je. Nećemo ići van granica zadanog budžeta, s ovom ekipom pokušat ćemo za početak ostati u ligi, a kasnije se etablirati i ići postepeno iz sezone u sezonu."

Samir Lerić dodao je slijedeće:

"Imamo velik problem s nedostatkom termina. Hronični nedostatak dvorane u Mostaru je jako velik problem i tko zna kad će se riješiti. Imali smo sreću pa smo dobili dva termina u novoizgrađenoj dvorani Arena Sport Centra u Mostaru i moram istaći da nam je susretljivost tih ljudi spasila ovaj dio priprema na čemu smo im neizmjerno zahvalni. Spomenuo bih uz to i da se naš američki organizator igre Jalen Rosse sjajno uklopio u tim i bit će sigurno veliko pojačanje za nas. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Radi se o sjajnom momku i van terena i ne bi me čudilo da bude jedan od boljih playmakera u ligi. Kao što je Dženan rekao, ambicija nam je dobivati utakmice protiv ekipa iz našeg ranga, a ako se što dadne odlomiti ovim iz višeg, dobro i jeste. Raspored nas nije mazio, od četiri prve utakmice, mi gostujemo na tri, a upravo sami početak često zna odrediti skoro sve. No što je tu je, vjerujemo u ove igrače i s obzirom na ono što smo vidjeli dosad, optimisti smo", kazao je Lerić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi