Amerikanac vodio Bosnu Royal do pobjede u Kaknju

Pobjeda Bosne

Amerikanac vodio Bosnu Royal do pobjede u Kaknju

Edmir Škorić

Košarkaši Bosna Royala pobijedili su u drugom kolu ekipu Kaknja u Kaknju.

Nakon iznenađujuće pobjede nad Sparsima u prvom kolu, košarkaši Bosne su u drugom kolu u Kaknju iznenadili domaću ekipu, te su pobijedili sa 87:83.

Prvi period igre završen je neriješeno (24:24), ali je pola koša prednosti bilo za Kakanjce na poluvremenu.

U nastavku dosta uzbudljiva utakmica, dosta izjednačena, ali je Bosna slavila pobjedu. 

Hagins je sa 22 poena vodio Bosnu do pobjede, dok je Sturanović dodao 17 poena. U poraženom sastavu Svilar i Palavra ubacili su po 12, Dželmo 11, a Vranješ 10 poena.

Kakanj - Bosna Royal 83:87 (24:24, 19.18, 19:21, 21:24)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kakanj: Dedić 2, Vranješ 10, Maksimović 4, Muflizović 3, Merdanović 11, Ćurevac 9, Dozić, Dželmo 11, Palavra 12, Svilar 12, Tomić 9, Smajlović.

Spars: Sarić, Đorđević 8, Hagins 22, Ikonić 9, Delalić 9, Rešidović 5, Vasiljević 6, Čampara, Dragolj 3, Dragičević 8, Sturanović 17, Durak.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi