Amerikanca klub ostavio bez ičeg: Neću biti njihov rob!

Sweetney se jedva izvukao

Amerikanca klub ostavio bez ičeg: Neću biti njihov rob!

M. Šljivak

Pandemija koronovirusa zaustavila je gotovo sva sportska takmičenja u svijetu.

Među takmičenjima koje je zaustavljeno je i grčko košarkaško prvenstvo, a američki košarkaš Devin Sweetney našao se u zaista teškoj poziciji jer ga je rukovodstvo Panioniosa ostavilo bez ičega u jeku pandemije.

Amerikanac nije mogao da vjeruje šta je proživio u Grčkoj prethodnih dana.

"Kasne s platama i bonusima, a siguran sam da su neke moje kolege u još težoj poziciji od mene. Gledao sam kako američki košarkaški jedan za drugim odlaze i nisam ni slutio da ću biti ovako trentiran. Niko mi se iz kluba ne javlja. Nije mi stalo do novca koje mi duguju, već do sigurnosti. Nisam mogao zaglaviti u Grčkoj u naredna dva mjeseca, a kap koja je prelila čašu je to što sam morao kupiti kartu za povratak kući jer su me ignorisali danima", rekao je Sweetney i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Basket League:

"Ne mogu ovako tretirati igrače. Mora se paziti i na našu sigurnost. Napustio sam Grčku u utorak, uživao sam igrati tamo, ali sramotan je način na koji su me tretirali. Ignorisali su me usred pandemije. Profesionalac sam 10 godina i ako nisu imali novca, trebali su mi reći. Neću biti njihov rob i smucati se okolo. Svi Amerikanci su otišli, ja sam ostao, a predsjednik je uvijek obećavao i lagao. Kada je sve postalo ozbiljno s koronavirusom nije želio ni da mi se javi. Nije ovo u redu", rekao je američki košarkaš za Sportando.

Kroz istu situaciju je prošao i DeAndre Liggins, a iz agencije ovog košarkaša su najavili tužbu protiv grčkog tima.

Top Komentari

majmun
****m im porijrklo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi