Amerikanci pronašli manu Luki Dončiću

Amerikanci pronašli manu Luki Dončiću

E. Škorić

Luku Dončića se jako rijetko kritikuje i uglavnom su svi oduševljeni zbog njegovih igara u NBA ligi.

Ovaj mladi Slovenac ima samo 21 godinu i odavno je postao jedna od NBA zvijezdi i već sada se smatra ponajboljim igračem lige, a predviđa mu se karijera kakva se ne pamti za igrače sa evropskih prostora.

Iako ga i Amerikanci obožavaju, ovaj put Luka Dončić našao se na suprotnoj strani i primio prilično oštre kritike zbog svoje igre. Poznata web stranica USA Today došla je do jednog neobičnog zaključka:

"U 21. godini mu je prosjek 29 poena, 9,5 skokova i 8,8 asistencija i teško je kritizirati takve brojke. No, njegove brojke u posljednjih pet minuta igre, kada njegov tim ima pet poena zaostatka ili više, nisu baš dobre", objavljeno je na portalu USA Today.

Otkrili su da je Dončić pogodio 6 trojki iz 38 pokušaja u ključnim trenucima, najmanje od igrača koji su imali najmanje 25 pokušaja. Štoviše, ubacio je samo 1 od 11 trojki u posljednjim sekundama meča koji su mogli odlučiti utakmicu.
Između ostalog, promašio je za pobjedu protiv Houstona. Te brojke bi trebale biti razlog za zabrinutost ne samo Dončića, već i trenera Dallasa Ricka Carlislea.

Top Komentari

Penderinos
Jedino rješenje izvest ga iz igre u par posljednjih minuta i dati priliku nekom mirnije ruke.
10 3
Quartararo20
Ameri ko ameri, tesko im je priznati da iz evrope dolazi neko bolji.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti