Amerikanci u zanimljivom sastavu čekaju kvalifikacije za SP
Foto: FIBA

Dueli protiv Kube i Portorika

Amerikanci u zanimljivom sastavu čekaju kvalifikacije za SP

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije SAD-a Jeff Van Gundy odabrao je 12 igrača na koje računa u kvalfikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo protiv Kube i Portorika.

Van Gundy je odbarao košarkaše iz razvojne lige (NBDL), a na popisu je nekoliko dobro poznatih imena. Tim je u odnosu na prethodno okupljanje potpuno promijenjen. Tu su samo Larry Drew i Travis Wear.

Amerikanci će protiv Kube i Portorika nastupiti u ovom sastavu:

Taylor Braun (Salt Lake City Stars), Larry Drew II (Sioux Falls Skyforce), Alonzo Gee (Sioux Falls Skyforce), Aaron Harrison (Reno Bighorns), Rodney Purvis (Lakeland Magic), Xavier Silas (Northern Arizona Sunsa), David Stockton (Reno Bighorns), Rashawn Thomas (Oklahoma City Blue), Marcus Thornton (Canton Charge), Travis Wear (South Bay Lakers), Devin Williams (Maine Red Claes), Derek Willis (Grand Rapid Drive).

Amerikanci 23. februara igraju protiv Kube, a tri dana kasnije ugostiće Portoriko. Oba meča igraju se u Santa Cruz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi