Amerikanci ubjedljivi protiv Svijeta
(Foto: EPA) Košarkaš Lakersa Kyle Kuzma je proglašen MVP-jem sinoćnjeg susreta

All Star vikend je počeo

Amerikanci ubjedljivi protiv Svijeta

Sinoć je, u okviru NBA All Star vikenda, odigran duel "Zvijezda u usponu" između Tima Sjedinjenih Američkih Država i Tima Svijeta.

Amerikanci su bili bolji i na kraju slavili pobjedu s ubjedljivih 161:144.

Titulu nakjorisnijeg (MVP) igrača sinoćnjeg egzibicionog susreta ponio je krilni košarkaš Los Angeles Lakersa Kyle Kuzma koji je ubacio 35 poena za Tim SAD-a. Kuzma je dodao i šest skokova, te dvije asistencije.

Inače, Amerikance je sa klupe vodio Bostonov Kyrie Irving, dok je "trener" Tima Svijeta bio Dirk Nowitzki.

Tim SAD-a je bio bolji tokom većeg dijela utakmice, te je lagano došao do trijumfa, dok su "stranci" najbolje trenutke imali pred poluvrijeme.

Kako se i očekivalo, meč je obilovao atraktivnim potezima, a prednjačio je Atlantin Josh Collins (koji će učestvovati u takmičenju u zakucavanjima) sa nekoliko sjajnih zakucavanja.

Osim Kuzme, kod Amerikanaca su se istakli i Jayson Tatum sa 30, te rookie Hawksa Trae Young sa 25 poena. Donovan Mitchell je dodao 20.

Kada je Tim Svijeta u pitanju, efikasniji od ostalih je bio Ben Simmons sa 28 poena, dok je Finac Lauri Markkanen postigao 21. Bogdan Bogdanović je ubacio 15 (5 trica), dok je Luka Dončić dodao 13 poena.

Treba dodati i da je ovo drugi put u posljednjih pet godina (od kada se All Star utakmica mladih igrača igra u ovom formatu) da su Amerikanci bili bolji od "ostatka svijeta".

Inače, u noći sa subote na nedjelju u Charlotteu ćemo gledati takmičenja u trojkama, zakucavanjima i vještinama, dok je All Star utakmica na rasporedu dan kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi