Amerikanka Nykesha Sales potpisala za Mladi Kraijšnik

Amerikanka Nykesha Sales potpisala za Mladi Kraijšnik

Edmir Škorić

Redove ŽKK Mladi Krajišnik pojačala je Amerikanka Nykesha Sales.

Mladi Krajišnik u ovoj godini obilježava 50 godina postojanja, a klub je ostvario izuzetne rezultate u dosadašnjem dijelu takmičarske sezone. Po 17. put su Banjalučanke osvojile Kup Republike Srpske, osvojeno je peto mjesto u seniorskoj MŽRKL Adriatica, a na dobrom putu su titule prvaka i Kupa BiH.

 

Amerikanka Nykeha je rođena 10. 05. 1976. godie u Connecticutu, visoka je 183 cm, igra na pozicijski vanjskog igrača. 

 

Dosad je igrala za University Connecticut, te za Connecticut Sun u najjačoj košarkaškoj ligi (WNBA). Najbolja je osvajačica lopti i strijelac u povijesti University Connecticuta, ima sedam nastupa na All Star WNBA. Zanimljivo je da je rekorderka po broju započetih utakmica u prvoj petorci (248). 

 

U Evropi je igrala za Brno u Češkoj, Lotos Gdynia (Poljska), Teo Vilnius (Litvanija), Bešiktaš (Turska)...

 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Iz ŽKK Mladi Krajišnik se zahvaljuju KK Igokea iz Laktaša te posebno njihovom predsjedniku i predsjedniku KSS RS, gospodinu Borisu Spasojeviću, na podršci i pomoći prilikom angažmana navedene igračice.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.