Čudesni Gegić i fenomenalni Orelik za pobjedu Sparsa protiv Širokog
Foto - ABA

Sparsi ostavili Širokobriježane bez play-offa

Čudesni Gegić i fenomenalni Orelik za pobjedu Sparsa protiv Širokog

Midhat Šljivak

OKK Spars pobijedio je na Zlatiboru HKK Široki rezultatom 93:80 u 13. kolu ABA 2 lige

Većim dijelom ovog meča igrala se izjednačena košarka. Na otvaranju meča je briljirao igrač Širokog Aaron Thomas, a zatim su sa druge strane proradili Ammar Gegić i Gediminas Orelik.

Na odmor se otišlo vodstvom Širokog 46:43, imali su Širokobriježani i plus pet na otvaranju treće dionice, ali su zatim stali.

Orelik nije mogao ništa promašiti, Gegić je igrao još jednu maestralnu partiju u svim dijelovima igre i nakon tri dionice Sparsi su imali prednost 70:62.

Sarajevski tim je potom podigao prednost na dvocifrenu razliku, prednost je otišla i na plus 14 (85:71), ali je zatim stalo i Sparse.

Široki je uspio pojačati odbranu, doći na samo na minus šest, ali u ključnim trencima su Sparsi prelomili meč u svoju korist i došli su do pobjede, te su elinisali Široki iz borbe za play-off.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Fenomenalnu noć u dresu Sparsa imao je reprezentativac BiH Ammar Gegić. Ubacio je 26 poena (8/10 iz igre) uz zaista sjajnu odbranu. Dodao je još četiri skoka i dvije asistencije.

Efikasniji od njega je bio Gediminas Orelik sa 27 poena, dok je na drugoj strani Aaron Thomas ubacio 29 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi