Anadolu Efes bolji od Crvene Zvezde u Istanbulu

Novi poraz Beograđana

Anadolu Efes bolji od Crvene Zvezde u Istanbulu

Ekipa Crvene Zvezde večeras je poražena u Istanbulu od turskog prvaka Anadou Efesa rezultatom 85:70.

Već u prvom periodu bilo je jasno da beogradski tim čeka teška večer u Sinan Erden Areni u kojoj Efes igra svoje domaće utakmice.

Taj dio igre domaći tim je dobio s 21:9 i doimalo se tada da će Crvena Zvezda doživjeti debakl u ovom susretu. Ipak, do kraja poluvremena gosti su se pribrali i nisu dozvolili Efesu da ode na veću razliku do poluvremena.

U drugom poluvremenu Zvezda je zaigrala sjajnu obranu a u napadu je Jenkins povezao nekoliko šuteva pa su Beograđani u jednom trenutku u potpunosti preokrenuli rezultat i poveli. Ipak, fantastični Vasilije Micić uzeo je stvari u svoje ruke i s konačnih 26 poena nije dozvolio nikakvo iznenađenje. Dobre partije pružili su još Larkin, Dunston i Simon i sve to je bilo previše za prvaka Srbije za koje je jedini dvoznamenkasti košarkaš bio Lorenzo Brown koji je ubacio 18 poena. 

Top Komentari

gif
srbi po navici naguzeni
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi