Barcelona slavila u Beogradu

Trijumf tima Svetislava Pešića

Barcelona slavila u Beogradu

Košarkaši Barcelone slavili su večeras u beogradskoj Štark Areni protiv tima Crvene Zvezde rezultatom 73:65.

Još jedna tvrda i na momente jako neefikasna i neatraktivna utakmica viđenja je večeras u beogradskoj Štark Areni. 

Košarkaši Crvene Zvezde dobro su otvorili utakmicu protiv možda prvog favorita ovogodišnjeg izdanja Eurolige, momčadi Barcelone. Odlična prva četvrtina te sjajna igra do skoro kraja prvog poluvremena pomalo je iznenadila favoriziranu Barcu kojoj je dugo trebalo da se prilagodi na agresivnu igru Crvene Zvezde. 

Sjajni Mirotić s 21 košem i Kyle Kuric s 15 kreirali su preokret, te na kraju rutinsku pobjedu Pešićevog tima. Mora se spomenuti reakcija Zvezdinih navijača koji su skandirali Nikoli Mirotiću koji je u posljednje vrijeme humanitarnim akcijama pomogao nekoliko ugroženih obitelji u Srbiji.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Također ogroman aplauz doživio je i povratnik Ognjen Kuzmić koji je ljetos jedva preživio tešku prometnu nesreću a večeras debitirao za Crvenu Zvezdu u ovoj sezoni. James Gist s 10 koševa bio je jedini dvoznamenkasti košarkaš kod domaćeg tima. Po osam poena dodali su Simanić, Dobrić i Faye. 

Barcelona je neporažena nakon prva 4 kola Eurolige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije