Džanan Musa uživao u vrhunskoj partiji Andolu Efesa

Još čeka na debi

Džanan Musa uživao u vrhunskoj partiji Andolu Efesa

E. Škorić

Anadolu Efes je danas u okviru 12. kola turske Super lige deklasiroa Bursaspor sa 91:58.

Andolu je iskoristio veliku ulogu favorita i nadigrao Bursu, pa je nakon 17 mečeva na maksimalnom omjeru od 17-0.

Siromašno prvo poluvrijeme, u kojem je Efes stvorio značajnu prednost od 14 poena (40:26) i naravno za goste iz Burse više nije bilo povratka u meč.

Efse je do kraja uspio da "navuče" maksimalnih 33 poena prednosti i da dokrajči nemoćnu gostujuću ekipu.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Beaubois je sa 15 poena predvodio Efes, dok su po 11 poena dodali Tuncer i Sanli, a po 10 Gazi i Anderson. Kod gostiju se istakao Kadji sa 12 poena i osam skokova, 11 je ubacio Ilyasoglu.

Ovaj meč je 'sa strane' pratio bh. reprezentativac Džanan Musa, koji još čeka na debi u dresu Efesa. On je pored parketa ugodno razgovarao sa Krunoslavom Simonom i nekolicinom iskusnih igrača turskog velikana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi