Anadolu Efes nakon preokreta pobijedio berlinsku Albu

Preokret tima iz Istanbula

Anadolu Efes nakon preokreta pobijedio berlinsku Albu

Anadolu Efes teško je izborio novu pobjedu u Euroligi večeras na svom parketu gdje su bili bolji od Albe rezultatom 84:76. 

Nije ova utakmica dobro počela za turski tim koji se u prvom poluvremenu svo vrijeme tražio i nikako nije uspio uspostaviti ravnotežu, što su gosti iskoristili i u 2/4 napravili solidnih 8 razlike s kojima su otišli na odmor.

Međutim, ni košarkaši Albe vjerojatno nisu slutili što ih čeka u 3/4. Iz svlačionice kao da je izašao neki drugi tim Efesa koji je u tom dijelu igre otpuhao goste s terena i s ogromnih 26:9 preokrenuo stvari u svoju korist te u zadnjih 10 minuta ušao s 9 poena viška. Odigrao je turski tim i tu posljednju dionicu rutinski bez da je Nijemcima dozvolio da opet naprave neku ozbiljniju prijetnju, no opći je dojam da tim Ergina Atamana nimalo lako nije došao do novih bodova.

Pet košarkaša Efesa ostvarilo je učinke od preko 10 poena a njih trojica, Larkin, Moerman i Micić, ubacili su po 15. Neugodnu Albu predvodio je Granger sa 17 koševa dok je 14 ubacio Lammers. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti