Anadolu Efes razbio Khimki u Podmoskovlju
Larkin je opet bio sjajan

Sjajne partije Simona i Larkina

Anadolu Efes razbio Khimki u Podmoskovlju

Košarkaši Anadolu Efesa večeras su u Podmoskovlju deklasirali Khimki u utakmici 10. kola Eurolige rezultatom 105:77.

Khimki je u ovoj utakmici konkurentan bio jedino u prvom periodu koji je u košarci bez obrana uspio taj dio igre riješiti u svoju korist rezultatom 30:29. 

Ruski tim je tu posustao a Efes je nastavio puniti koš Khimkija te je do kraja susreta postigao rekordnih ovosezonskih 105 poena. Ruski euroligaš nije imao odgovor za sjajno napadačko izdanje Efesa u čijim je redovima prednjačio sjajni Krunoslav Simon koji je svojoj španerskom košarkom izluđivao košarkaše Khimkija u prvom poluvremenu u kojem je zabio 18 koševa (24 do kraja susreta). Gdje je stao Simon nastavio je sjajni Shane Larkin koji se malo po malo vraća u staru formu. Na kraju se zaustavio na 20 poena a sjajno je njih dvojicu pratio njemački centar Tibor Pleiss sa 18 koševa. 

Mickey i Timma zabili su po 13 poena za Khimki a Shved je zabio samo 9 koševa uz isto toliko asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi