Bivši saigrač Mirze Teletovića osuđen na dvije godine zatvora zbog velike prevare

Sve mu se obilo o glavu

Bivši saigrač Mirze Teletovića osuđen na dvije godine zatvora zbog velike prevare

E. Oštraković

Nije rijetkost da poznati sportisti koji zarađuju ogroman novac pokušaju na neki način zaobići zakon i tako "uštedjeti" novac za sebe.

Slično je pokušao nekadašnji saigrač Mirze Teletovića u Brookly Netsima, ali je uhvaćen u svojoj prevari, te je osuđen na dvije godine zatvora.

Radi se o američkom košarkašu, Alanu Andersonu, koji je na dvije godine zatvora osuđen zbog multimilionske prevare na zdravstvenom osiguranju.

Sa Teletovićem je Anderson igrao u Brookly Netsima od 2013. do 2015. godine, a uhapšen je u oktobru 2021. godine sa još 17 bivših NBA igrača.

On je osuđen jer je izvlačio novac iz zdravstvenog fonda NBA lige za aktivne i bivše košarkaše, a sve je na kraju otkriveno.

Naime, Anderson je prilagao lažne račune za ljekarske i stomatološke usluge, a sve to je radio u periodu od 2017. do 2020. godine.

Fond je zbog njegovih postupaka pretrpio štetu od ukupno 3.9 miliona dolara, što je naravno ogroman novac.

Uz njega je osuđen i deseti pick iz 2000. godine Keyon Dooling koji će u zatvoru morati provesti dvije i po godine.

Karijeru je Anderson završio 2018. godine, a jako je dobro poznato ime i na našim prostorima, a sve zbog jednog razloga.

Naime, od januara do maja 2009. godine Anderson je nastupao za Cibonu i bio je najbolji košarkaš ove ekipe u tom periodu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi