Micić junak Anadolu Efesa: Tim iz Istanbula u finalu Eurolige

Sjajno prvo polufinale Eurolige

Micić junak Anadolu Efesa: Tim iz Istanbula u finalu Eurolige

E. Dindić

Drama u prvoj utakmici polufinala Eurolige u Beogradu. Anadolu Efes je u velikoj drami savladao Olympiacos sa 77:74.

Imao je tim iz Pireja prednost nakon prvih 10 minuta susreta od 21:18. U drugom periodu nešto bolja igra tima iz Istanbula, te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 24:22. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 43:42 u korist Olympiacosa.

I u trećem periodu Anadolu Efes kontroliše igru pa i ovaj period rješava rezultatom 24:20. Nakon 30 minuta igre tim iz Istanbula ima prednost od 66:63. Posljednji period gledali smo dosta neefikasnu košarku sa obje strane, pa ovaj period završava rezultatom 11:11, što je dovoljno u konačnici za pobjedu Anadolu Efesa od 77:74.

Sigurno junak susreta je Vasilije Micić koji je pri rezultatu 74:74, pogodio težak šut za tri poena, te na kraju odveo svoj tim u veliko finale Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U pobjedničkom sastavu najbolji je bio Shane Larkin sa 21 poenom, dok je Elijah Bryant dodao 16, a Vasilije Micić 15.

Kod Olympiacosa bolji od ostalih bio je Shaquille McKIssick sa 12 dok je trojac Hassan Martin, Kostas Sloukas i Tyler Dorsey postigli po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije