Andre Drummond tradeovan u Cleveland Cavalierse

Bliži se kraj trade roka u NBA ligi

Andre Drummond tradeovan u Cleveland Cavalierse

U NBA ligi bliži se kraj roka u kojem momčadi mogu mijenjati igrače. Ono što se šuškalo oko centra Pistonsa Andre Drummonda večeras se ostvarilo. 

Detroit Pistonsi su očigledno krenuli u rebuilding tima, pa su večeras svog prvog centra tradeovali u Cleveland Cavalierse za Brandona Knighta, Johna Hensona i pick druge runde drafta. 

Drummond je u posljednjoj godini velikog ugovora s Pistonsima koji mu jamči 28 miliona dolara u ovoj sezoni, pa će na ljeto testirati ponude ostalih klubova. 

S druge strane Cavsi su oformili moćnu centarsku liniju s Tristanom Thompsonom i Kevinom Loveom koja bi, ukoliko ostane na okupu mogla biti jedna od najmoćnijih u ligi.

"Ako sam išta naučio u NBA ligi, to je onda da prijateljstvo i odanost ne postoje. Volim te Detroit" - kratko je prokomentirao Drummond potez svoje momčadi koja ga je mijenjala za, na prvi pogled, imena nedostojna Drummondove reputacije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi