Nevjerovatna partija Nikole Jokića nedovoljna Nuggetsima protiv Pistonsa

Izgubili nakon produžetka

Nevjerovatna partija Nikole Jokića nedovoljna Nuggetsima protiv Pistonsa

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić odigrao je večeras fantastičnu partiju za svoje Denver Nuggetse, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Detroit Pistonsa. 

Pistonsi su na domaćem parketu priredili iznenađenje jer su savladali Nuggetse sa 128:123 nakon produžetka u jednoj jako čudnoj utakmici.

Gosti su na fantastičan način otvorili meč i stekli su vrlo brzo prednost od čak 21 razlike. Bilo je 31:10 sredinom prve dionice. Ipak, domaći sredinom druge dionice dolaze do poravnanja (56:56) i do poluvremena okreću stvari u svoju korist. Na odmor se odlazi pri rezultatu 68:65 za Pistonse.

Treća i četvrta dionica je protekla u izjednačenoj igri pa se otišlo u produžetak. Tamo su domaći dominirali od početka do kraja i na kraju upisali trojumf.

Najbolji na ovom susretu bio je Jokić koji je ubacio čak 39 poena te dodao 11 asistencija i 10 skokova. Kod Detroita bolji od ostalih bili su Drummond i Jackson sa 21, odnosno 20 poena s tim da je ovaj prvi dodao i 17 skokova.

Pistonsi su sada na omjeru od 18 pobjeda i 33 poraza, dok Nuggetsi ostaju treći na Zapadu s omjerom 34-16.

Do ponoći (po našem vremenu) će u NBA ligi biti odigrana još tri meča i to Houston Rockets - New Orleans Pelicans, Milwaukee Bucks - Phoenix i Toronto Raptors - Chicago Bulls. Svi ti mečevi trenutno su u toku.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ubacio “čak” 39 poena. Kome se vi uvlačite u guzicu?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi