NBA zvijezda ne želi da se vakciniše i nije mu dozvoljen ulazak u dvoranu
Foto - EPA

Wiggins nema namjer da primi cjepivo

NBA zvijezda ne želi da se vakciniše i nije mu dozvoljen ulazak u dvoranu

M. Šljivak

Zvijezda Golden State Warriorsa Andrew Wiggins ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa.

NBA igrači su dobili preporuku da se pred novu sezonu svi vakcinišu, ali Wiggins je jedan od onih koji to ne želi napraviti.

Grad San Francisco zahtjeva da svi koji se bave dvoranskim sportovima budu vakcinisani. To uključuje i igrače Golden State Warriorsa, ali Wiggins to ne želi napraviti.

Zbog toga ovaj košarkaš neće moći da igra domaće utakmice Warriorsa izuzev u slučaju da mu NBA liga izda potvrdu da ne želi primiti vakcinu iz vjerskih razloga.

Ako se to ne desi Wiggins će morati da igra samo gostujuće utakmice, a svaki propušteni meč koštat će ga 350.000 dolara.

Prošle sezone nekadašnji prvi pik NBA drafta ubacivao je 18.6 poena i imao je gotovo pet skokova po utakmici.

Top Komentari

Svojprisebi
Allah da te nagradi i snage da. Cjepivom polako postajes stvorenje koje nece imati isti DNA kao kad ga je dragi Bog stvorio pa ko voli nek izvoli vrijeme antikrista ili dajjala je tu a ko vidi vidi i ko je slijep ostace slijep
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi