Steph Curry potpisuje ugovor za historiju

Ostaje vjeran Warriorsima

Steph Curry potpisuje ugovor za historiju

E. Škorić

Jedna od najvećih zvijezda NBA lige, Stephen Curry, pred potpisom je novog ugovora.

Američki novinari tvrde da će ubrzo biti sklopljen posao i da će Curry potpisati četverogodišnji ugovor s Golden State Warriorsima vrijedan 215 miliona dolara.

Naravno, radi se o nevjerovatnom ugovoru i velikoj količini novca, no opet se radi o ponajboljem šuteru u povijesti lige i trostrukom osvajaču NBA lige.

Curry će postati prvi igrač u historiji lige koji je potpisao dva ugovora preko 200 miliona dolara, a to je za ESPN otkrio i njegov agent Jeff Austin.

On je ušao u posljednju sezonu ugovora koji mu donosi 45,78 milijuna dolara, a Warriorsi će ga ponovno nagraditi s maksimalnim ugovorom. Zvijezda Golden Statea draftiran je kao sedmi izbor 2009. godine, svih dvanaest sezona karijere proveo je u Warriorsima.

Dva puta je u karijeri proglašen za MVP-a regularne sezone, a protekle godine u kojoj Warriorsi nisu izborili doigravanje, postao je i najbolji strijelac lige s 32 poena u prosjeku.

Službeno će prelazni rok u NBA ligi početi 6. augusta, no već uveliko su počeli trejdovi i dogovori koji naravno kao i obično vrijede desetine ili stotine miliona dolara.

Top Komentari

user1585859035
Sića
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi