Memphis nakon produžetka pobijedio Golden State i osigurao posljednje mjesto u play-offu

Završena sezone za Curryja

Memphis nakon produžetka pobijedio Golden State i osigurao posljednje mjesto u play-offu

E. Čaušević

Košarkaši Memphis Grizzliesa sinoć su u fantastičnom meču pobijedli Golden State Warriorse sa 117:112 i plasirali su se u play-off NBA lige.

Memphis i Golden State odigrali su posljednji meč play-ina čime su popunjena sva mjesta u ovogodišnjem izdanje play-offa NBA lige.

Sinoć smo gledali zaista fantastičan okršaj Grizzliesa i Warriorsa, a na kraju su slavili košarkaši Memphisa nakon produžetka.

Nakon prve četvrtine Memphis je vodio sa 30:29, ali su onda u drugoj dionici uspjeli da naprave veliku prednost i činilo se da se Golden State neće moći vratiti. Memphis je drugu dionicu dobio sa 32:20, a na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 62:49.

Međutim, Golden State se na krilima sjajnog Stepha Curryja uspio vratiti u meč. Warriorsi su odlično igrali u drugom poluvremenu i uspjeli su su na kraju da izbore produžetak.

Ipak, Memphis je u produžetku bio za nijansu bolji i uspjeli su da dođu do pobjede. U produžetku Memphis je slavio sa 18:13, te su na kraju pobijedili u ovom meču s konačnim rezultatom 117:112.

Ovaj tim do pobjede vodio je sjajni Ja Morant koji je ubacio 35 poena, te je dodao po šest skokova i asistencija.

U ekipi Golden Statea tradicionalno najbolji na parketu bio je Steph Curry. On je meč završio sa 39 poena, pet asistancija i četiri skoka. No, to nije bilo dovoljno Golden Stateu da pobijedi i plasira se u play-off.

Memphis će u ovogodišnjem izdanju play-offa u prvoj rundi igrati protiv Utah Jazza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi