Andrija Stipanović potpisao za Cedevitu

Novi klub za iskusnog centra

Andrija Stipanović potpisao za Cedevitu

D. Rakanović

Bh. reprezentativac Andrija Stipanović karijeru nastavlja u Hrvatskoj.

Doskorašnji košarkaš turskog Buyukcekmece danas je potpisao ugovor sa Cedevitom i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za zagrebački klub. 

Stipanović je prošle sezone u Prvenstvu Turske postizao prosječno 10,5 poena, uz pet skokova. U FIBA Europe Cupu prosječno je bilježio 11,7 poena uz 6,6 skokova. 

Podsjetimo, Stipanović je otkazao učešće na pripremama reprezentacije BiH ovog ljeta zbog problema sa povredom. 

Stipanović je početku karijere igrao za Bosco i Hermes Analiticu u Hrvatkoj. Kasnije je stasiti Mostarac preselio u Split, a od 2009. do 2011. godine nastupao je u Belgiji za Liege. Nakon toga je nastupao u Italiji za JuveCasertu (sezona 2011./2012.) i Vanoli Cremonu (2012./2013.), a u sezoni 2013./2014. igrao je u Belgiji za Oostende i u Turskoj za Trabzonspor.

U Trabzonsporu je ostao igrati i u sezonama 2014./2015. i 2015./2016., nakon čega je prešao u već spomenuti Buyukcekmece Basketbol.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi