Stipanović: Biću uz naše Zmajeve svim srcem

Novi centar Cedevite za SportSport.ba

Stipanović: Biću uz naše Zmajeve svim srcem

D. Rakanović

Bosanskohercegovački reprezentativac Andrija Stipanović danas je potpisao ugovor sa Cedevitom. 

Stameni centar sigurno će predstavljati veliko pojačanje za zagrebački klub.  

Stipanović je u razgovoru za SportSport.ba istakao da mu je drago što je potpisao za tako ambiciozan i organizovan klub. 

"Drago mi je da sam došao u klub kao što je Cedevita. Klub je veoma ambiciozan i organiziran. Nadam se da ću im pomoći u ostvarenju zacrtanih ciljeva", rekao je za SportSport.ba Stipanović. 

Sa novim centrom Cedevite razgovarali smo i o našoj reprezentaciji koju sutra očekuje prva utakmica pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine koju izabranici Duška Vujoševića igraju protiv Švedske na gostovanju u Norkopingu. Stipanović je, podsjećanja radi, propustio ovo okupljanje zbog problema sa povredom. 

"Sutra počinju prave utakmice, reprezentacija se pokazala u odličnom svjetlu u pripremnom dijelu. Nadam se da će sad u pretkvalifikacijama nastaviti istim putem. Mladi su momci ali su talentirani i borbeni. Biću uz naše Zmajeve svim srcem. Nadam se uspjehu u pretkvalifikacijama", poručio je Stipanović. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

On je prošle sezone u Prvenstvu Turske postizao prosječno 10,5 poena, uz pet skokova. U FIBA Europe Cupu prosječno je bilježio 11,7 poena uz 6,6 skokova.   

Stipanović je početku karijere igrao za Bosco i Hermes Analiticu u Hrvatskoj. Kasnije je stasiti Mostarac preselio u Split, a od 2009. do 2011. godine nastupao je u Belgiji za Liege. Nakon toga je nastupao u Italiji za JuveCasertu (sezona 2011./2012.) i Vanoli Cremonu (2012./2013.), a u sezoni 2013./2014. igrao je u Belgiji za Oostende i u Turskoj za Trabzonspor. U Trabzonsporu je ostao igrati i u sezonama 2014./2015. i 2015./2016., nakon čega je prešao u već spomenuti Buyukcekmece Basketbol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi