Ante Tomić ima novi klub

Nakon osam godina u Barceloni

Ante Tomić ima novi klub · Zvanično

Početkom ovog mjeseca kormilo ekipe Barcelone je preuzeo Šarunas Jasikevičius, ubrzo nakon toga tim je napustio Ante Tomić.

Iskusni hrvatski centar je nakon osam godina napustio Barcelonu i postao slobodan igrač, jer je legendarni Litvanac procijenio da mu Tomić nije potreban.

Međutim, neće 33-godišnji Tomić daleko.

218 centimetara visoki centar ostaje u Kataloniji jer je potpisao ugovor sa Joventutom iz Badalone, nekadašnjim prvakom Evrope.

Tomić je stavio potpis na dvogodišnji ugovor sa Joventutom, a dogovorena je i opcija produženja saradnje za dodatnu godinu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ante Tomić je ponikao u Zagrebu iz kojeg je 2010. godine došao u Real Madrid. Nakon dvije sezone u Realu prešao je u redove velikog rivala, Barcelone.

Na NBA Draftu ga je 2008. godine 44. pikom birao Utah Jazz, ali se nikada nije okušao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi