Ante Tomić fantastičnom partijom srušio Real Madrid
Sjajna partija hrvatskog centra, koji je ponovo bio koban za Madriđane

Barceloni novi El Clasico

Ante Tomić fantastičnom partijom srušio Real Madrid

Edmir Škorić

Košarkaši Barcelone pobijedili su Real Madrid u 24. kolu Eurolige rezultaom 77:70.

Barca je nedavno pobijedila Real u finalu Kupa kralja i stigla je do trofeja u Blaugrani nakon velike drame, no večeras je u istoj dvorani tim Svetislava Pešića lakše došao do trijumfa.

Real je 5:0 serijom otvorio meč, imao je vodstvo većim dijelom prve četvrtine, koju je okončao u svoju korist (17:16), da bi potom Real otišao i na osam razlike, a onda je Barcelona preuzela vodstvo i do poluvremena stekla pet bodova prednosti (42:37).

Katalonski tim je ubrzo imao i maksimalnih 13 poena prednosti nad ljutim rivalom iz Madrida. Do kraja meča Real se pokušavao vratiti, no Barcelona je održavala prednost i na kraju upisala pobjedu.

Barcelona je stigla do 15. pobjede, dok je Real upisao šesti poraz, ali je i dalje iza Fenera i CSKA, dok je Barca peta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ante Tomić je sa 22 poena predvodio Barcu, a hrvatski centar je uz to imao i 13 skokova. Thomas Heurtel je ubacio 17 poena uz 10 asistencija. Kod Reala Rudy Fernandez je ubacio 15, Anthony Randolph 12 uz 9 skokova i Jaycee Carroll 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti