Ante Tomić MVP, Zimiću najgori učinak
Tomić ostvario po šesti put valorizaciju iznad 30

Statistika 21. kola NLB lige

Ante Tomić MVP, Zimiću najgori učinak

Adnan Beganović

U vikendu iza nas odigrano je 21. kolo NLB lige. Naš predstavnik Bosna ASA – BH Telecom nakon serije dobrih rezultata poražena je u Ljubljani od Olimpije. MVP ovog kola bio je po šesti put u sezoni, košarkaš Zagreba, Ante Tomić.

Ante Tomić (Zagreb) odigrao je sjajnu partiju u slavlju svog kluba nad Zadrom. Postigao je 18 poena, imao 11 skokova, zabilježio jednu asistenciju i tri blokade, te pretrpio pet prekršaja, što je bilo dovoljno za valorizaciju od 32 indeksna boda i titulu MVP-a ovog kola.

Alan Anderson (Cibona), Vladimir Dašić (Budućnost) i Sašo Ožbolt (Olimpija) podijelili su titulu najboljeg strijelca 21. kola. Sva trojica su postigla po 23 poena.

Eddie Shannon (Split) bio je sa 8 asistencija najbolji dodavač kola, dok je Novica Veličković (Partizan) prvi skakač kola sa 12 uspješnih skokova.

Jamon Lucas Gordon (Split), Marko Peković (Vojvodina) i Vladimir Micov (Budućnost) sa po pet ukradenih lopti najbolji su "kradljivci" kola.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najgori pojedinačni učinak kola zabilježio je košarkaš "studenata", Emir Zimić, koji je u porazu našeg predstavnika od Olimpije zavrijedio valorizaciju od minus deset.

Kuriozitet ovog kola je izvedenih 78 slobodnih bacanja na utakmici Zvezde i Partizana. Zvezda je šutirala 35, a Partizan 43, dok je s druge strane na utakmici između Zagreba i Zadra "pucano" samo 15 "slobodnih".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.