Antetokounmpo izjednačio rekord legendarnog Jordana: Grčka zvijer odigrala partiju karijere!

Kakve brojke

Antetokounmpo izjednačio rekord legendarnog Jordana: Grčka zvijer odigrala partiju karijere!

Fenomenalni grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo sinoć je odigrao možda i najbolju partiju otkako je stigao u NBA ligu.

Jedan od kandidata za MVP nagradu igra fantastično cijelim tokom sezone, ali ono što je sinoć uradio protiv Philadelphia 76ersa ostat će upamćeno.

Grčka zvijer je postigla čak 45 poena, uhvatila 13 skokova, podijelila šest asistencija, a tokom meča nije imala nijednu izgubljenu loptu.

Drugim riječima, Grk je postao prvi košarkaš od legendarnog Michaela Jordana koje je na jednom meču pošlo za rukom da ubaci 45 poena, uhvati barem 10 skokova, zabilježi barem pet asistencija i sve to ostvari bez ijedne izgubljene lopte. Jordan je to uspio davne 1989. godine.

Inače, njegovi Bucksi se trenutno nalaze na prvoj poziciji Istočne konferencije sa omjerom od 59 pobjeda i 20 poraza ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi