Giannis: Harden me motiviše

Iskren je bio Grk

Giannis: Harden me motiviše

S. Grebović

Prva zvijezda Milwaukeea Giannis Antetokounmpo je dao opširan intervju za američki ESPN u kojem se dotakao raznih tema, poput onih o privatnom životu, Jamesu Hardenu i njegovim očekivanjima.

"Ne znam da je Kobe bio blizak sa svojim protivicima. Da li je Kevin Garnett bio blizak sa protivnicima? Da li je to bio Jordan? U pitanju je samo takmičarski duh – ako znam da ću igrati protiv njih, da ćemo se boriti u play offu u godinama koje dolaze, pokušavam da stvorim distancu, da ne gradim veze jer znam da moram da budem na 100% svojih mogućnosti na terenu. Neki od mene žele da spustim tempo i da igram sa pola snage, ali ja to ne mogu", poručio je između ostalog reprezentativac Grčke.

Trener Bucksa Mike Budenholzer probao je da uvede dane tokom kojih će sala biti zatvorena za treninge kako bi se igrači odmorili.

"To definitivno nije upalilo sa mnom, uvijek pronađem način da se ušunjam u salu i da treniram. Pokušavam uvijek da napredujem. Stalno razmišljam o tome šta najbolji u ligi rade, gledao sam snimak Hardena dok trenira nakon utakmice, to me dodatno motivisalo da radim kako bih došao do njegovog nivoa. Ubaci 61 poen i hoće da bude još bolji. Ako on toliko radi, onda ja želim još više", dodao je Giannis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije