Antetokounmpo nezaustavljiv za Knickse, 76ersi jači od Heata, Utah razbila Sunse

Pelicansi dobili Oklahomu, Davis brojao do 43, triple-double Westbrooka

Antetokounmpo nezaustavljiv za Knickse, 76ersi jači od Heata, Utah razbila Sunse

E. Ganibegović

Susret između Milwaukee Bucksa i New York Knicksa je bio neizvjesan do posljednjih sekundi meča, ali na kraju su Bucksi slavili sa 92:90.

Knicski su poslije prve četvrtine imali pola koša prednosti, i u toj dionici su pokazali bolju igru. Međutim, Milwaukee je u drugoj četvrtini imao nešto više od igre, pa je uspio doći do poravnanja.

Nakon zasluženog odmora, nastavila se tijesna borba između dvije strane. Treća dionica je završila 19:19, te je i dalje bio egal u ovom veoma zanimljivom meču, gdje je pitanje pobjednika riješeno tek u posljednjim sekundama susreta.

Dvije minute prije kraja na semaforu je bilo 90:90 i taj rezultat se nije mijenjao sve do posljednje sekunde kada je Antetokounmpo pogodio za veliko slavlje Bucksa.

Giannis je bio najbolji u svojoj momčadi sa 29 poena i 11 skokova, a u Knicksima je Porzingis ubacio 17.

Zanimljivo je bilo i u Fargo Centru, gdje su snage odmjerili Philadelphia 76ers i Miami Heat, a pobjedu su upisali domaćini rezultatom 103:97, zahvaljajući sjajnom Benu Simmonsu, koji je ubacio 20 poena.

Osim Simmonsa u pobjedničkoj ekipi su još dobri bili Šarić sa 17 poena i deset skokova i Joel Embiid sa 17 poena i skokova, dok je za poraženi Heat Olynyk zabio 19.

Rezultati ostalih utakmica:

Oklahoma City Thunder - New Orleeans Pelicans 100:114

Phoenix Suns - Utah Jazz 97:129

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi