Tragedija: Poginuo nekadašnji košarkaš Heata, Hornesta i Spursa

Rasual Butler i njegova supruga stradali u sudaru

Tragedija: Poginuo nekadašnji košarkaš Heata, Hornesta i Spursa

Nekadašnji NBA košarkaš Rasual Butler (38) i njegova supruga su izgubili živote u tragičnoj nesreći u Studio Cityju (California) koja se desila u srijedu u ranim jutarnjim satima, po tamošnjem vremenu.

Do sesreće je došlo kada je Butler izgubio kontrolu nad svojim Range Roverom, udario parking metar, a potom se zabio i u zid.

Butlerov automobil se nakon udara u zid prevrnuo, a policija vjeruje da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine.

Inače, Butler je imao dugotrajnu NBA karijeru koja je okončao 2016. godine. Miami Heat ga je izabrao na NBA Draftu 2002. godine, a od tada je nastupao još i za New Orleans/Oklahoma City Hornetse, LA Clipperse, Chicago Bullse, Toronto Raptorse, Indiana Pacerse, Washington Wizardse, te San Antonio Spurse koji su mu bili zadnja ekipa u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi