Teška pobjeda Cavsa, Boston odradio rutinski posao

Hornetsi slavili, 76ersi nemoćni protiv Netsa

Teška pobjeda Cavsa, Boston odradio rutinski posao

E. Ganibegović

James i društvo su došli do teške pobjede u svojoj dvorani protiv Miami Heata sa 91:89, a Irving i ekipa nisu imali težak zadatak, jer su rutinski slavili nad New York Knicksima rezultatom 103:73.

Cavsi su bolje otvorili meč, pošto su nakon prve dionice imali šest poena prednosti. Međutim, u nastavku nešta lošija igra, zbog koje su u drugoj četvrtini ispustili svoje vodstvo, pa je Heta imao +2.

Poslije odmora Cleveland uspijeva da dođe do poravnanja u trećoj dionici. Posljednjih 12 minuta susreta je donijelo pravu dramu, no, na kraju su domaći upisali tijesnu pobjedu.

James je opet bio najbolji u redovima svoje momčadi sa 24 poena i 11 skokova, dok je Goran Dragić za Heat stao na 18 poena.

Meč između Bostona i Knicksa nije donio mnogo uzbuđenja, pošto su Celticsi igrali sjajno i upisali sigurnu pobjedu.

Marcus Morris je za Boston postigao 20 poena i to za samo 19 minuta na parketu, dok je Rozier imao triple-double sa 17 poena, 11 asistencija i deset skokova. Enes Kanter je bio najbolji kod Knicksa sa 17 poena i 17 skokova.

Rezultati ostalih utakmica:

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 110:123

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 116:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi