Antetokounmpo vodio Milwaukee do pobjede protiv LA Lakersa, dva poena Muse u porazu Brooklyna
FOTO: EPA

Utakmice NBA lige

Antetokounmpo vodio Milwaukee do pobjede protiv LA Lakersa, dva poena Muse u porazu Brooklyna

E. Oštraković

Sinoć su odigrane četiri utakmice NBA lige, a derbi su igrali Milwaukee Bucks i Los Angeles Lakersi.

Osim ove utakmice, igrali su Atlanta Hawks protiv Utah Jazza, San Antonio Spurs protivo Brooklyna i LA Clippers protiv Houston Rocketsa.

Utah Jazz je ostvario pobjedu na gostovanju kod Atlante. Prvo poluvrijeme bolje je odigrala domaća ekipa, koja je imala tijesno vodstvo od 56:52.

U drugom dijelu gosti su zaigrali dosta bolje, te su na kraju uspjeli da preokrenu rezultat i ostvare pobjedu od 111:106.

San Antonio je na svom terenu ostvario sigurnu pobjedu protiv Brooklyn Netsa. Iako su gosti imali vodstvo nakon prvog poluvremena, domaća ekipa je na kraju upisala pobjedu od 118:105. Naš DŽanan Musa u ovom susretu ubacio je dva poena.

Houston Rockets je na gostovanju kod Clippersa upisao pobjedu. Domaća ekipa važila je za blagog favorita, ali su gosti upisali pobjedu od 122:117.

U derbiju večeri Milwaukee je na svom terenu ostvario pobjedu protiv LA Lakersa. Ni sjajna noć Davisa i Jamesa, koji su zajedno ubacili 57 poena, nije pomogla gostujućoj ekipi.

Milwaukee je ostvario pobjedu od 111:104, a do pobjede ih je vodio Antetokounmpo koji je ubacio 36 poena, te je omao 10 skokova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi