Pelicansi traže opciju s NBA ligom da Anthony Davis ne nastupa za njih do kraja sezone

Pelicansi svog kapitalca žele udaljiti od terena i čuvati do ljetnog prelaznog roka u NBA ligi

Pelicansi traže opciju s NBA ligom da Anthony Davis ne nastupa za njih do kraja sezone

Nakon što je New Orleans Pelicansima propala razmjena igrača u kojoj je glavna figura bio njihov fantastični krilni centar Anthony Davis ova franšiza uporno od NBA lige traži opciju da, unatoč tomu što Davis nije ozlijeđen, bude maknut s parketa do kraja sezone.

Naime NBA liga upozorila je Pelicanse da Davis mora igrati i nastupati za tim ukoliko nije ozlijeđen, te da će svako njegovo izbivanje s parketa liga kazniti Pelicanse sa 100.000 dolara.

U New Orleansu bili su razočarani Davisovim stavom kada je njihova najveća zvijezda sama zatražila i objavila zahtjev za trade, a kada je sav posao s Lakersima i par drugih timova propao u prvoj "povratničkoj" utakmici Davisa je publika u New Orleansu pošteno izviždala.

Nakon povratka Davis igra prosječno po 25 minuta po utakmici a vjeruje se da Pelicansi žele zamrznuti Davisove nastupe za slučaj da se najbolji krilni centar lige ne bi ozlijedio do ljeta kada će ga tim ponovno pokušati staviti na tržište i proći što bolje u eventualnoj razmjeni košarkaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije