Anthony Davis sredio Portland, blijedo izdanje Jusufa Nurkića i saigrača

NBA liga

Anthony Davis sredio Portland, blijedo izdanje Jusufa Nurkića i saigrača

E. Škorić

Los Angeles Lakersi izjednačili su u seriji protiv Portland TrailBlazersa na 1:1. Nakon poraza u prvo meču prve runde play-offa NBA lige, sinoć su lako došli do pobjede - rezultatom 111:88.

TrailBlazersima u svakom meču protiv Lakersa za pobjedu treba maksimalan angažman svakog od igrača i ako se to ne desi, uslijedit će ono što se desilo i u noći sa četvrtka na petak.

Već na startu meča Lakersi prave seriju i odlaze na plus devet, a na kraju prve dionice vodili su 27:19. Kroz drugu četvrtinu Lakersi su održavali dvocifrenu prednost, da bi na poluvremenu stigli do maksimalnih 17 poena razlike - 56:39.

Do kraja treće četvrtine Portland se raspao, Lakers otišao i do 30+ poena prednosti, a na kraju u zadnjoj dionici i bez glavnih zvijezda priveo posao kraju i stigao do 1:1.

Anthony Davis je za samo 29 minuta na parketu ubacio 31 poen uz 11 skokova i tri asistencije. Caldwell-Pope je dodoa 16 poena, a J.R. Smith 11, dok su McGee i James ubacili po 10 poena. Kod Portlanda Lillard se jedini istakao sa - pazite sad - 18 poena. McCollum je ubacio 14, Simons 11, aNurkić 9 uz pet skokova.

Iste večeri, nešto ranije, Milwaukee Bucksi su sa 111:96 savladali Orlando Magic i došli do izjednačenja u seriji. Antetokoupo je imao 28 poena i 20 skokova, a Lopez 20 poena. Kod Orlanda Nikola Vučević je ubacio 32 poena uz 10 skokova.

Sa 111:98 Houston Rocketsi su savladali Oklahomu i vode 2:0. Harden je bio najefikasniji igrač Raketa sa 21 poenom, a Gilgeous-Alexander iz OKC-a općenito najefikasniji igrač utakmice sa 31 poenom.

Top Komentari

Zoilomas
Nije bijedno izdanje Nurkica bilo, niste gledali utakmicu a pisete text. Bjedno izdanjesu imali Carmelo Anthony, Trent Jr i Gabriel, i zbog povrede Lillarda covjek nije ni odigrao kraj utakmice nije imo priliku za vise od 18.
5 0
Turgut2
Od pocetka se vidjelo da Nurkic jedva hoda bez energije i agresivnosti a ni drugi igraci nisu bolje bili kao drogirani
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi