Anzulović ide, Hrvatska ima novog selektora
EPA

Promjena na klupi Kockastih

Anzulović ide, Hrvatska ima novog selektora

Dilema oko toga ko će preuzeti košarkašku reprezentaciju Hrvatske više ne postoji.

Nakon što je postalo jasno da će selektorske dužnosti biti razriježen Dražen Anzulović, prethodnih se sedmica mnogo govorilo o potencijalnim kandidatima, a odluka je u konačnici pala na Veljka Mršića.

Dojučerašnji sportski direktor Cedevite nikada nije gajio ambicije da vodi selekciju Hrvatske, a iz njegovog kluba su sada potvrdili da je sve dogovoreno, te da 48-godišnji stručnjak postaje selektor.

"KK Cedevita Veljku Mršiću želi puno sreće u karijeri zahvaljujući na svemu što je napravio za klub, naglasivši da će mu biti na raspolaganju sa svime što mu bude potrebno u budućnosti s radom u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji i oko nje", stoji u saopštenju tima iz Zagreba.

Njegov prvi zadatak biće da otpočne rekonstrukciju hrvatske reprezentacije i bez pomoći NBA igrača poput Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Dragana Bendera, Ivice Zupca, Anta Žižića i Marija Hezonje u pokušaju da izbori plasman na Eurobasket 2021. godine.

U trenerskoj karijeri Mršić je, između ostalog, trenirao Bilbao, Cibonu, Varese i Split.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi