Argentina umalo prokockala sigurnu pobjedu protiv Rusije, ali na kraju ipak slavila
Argentinci su na kraju upisali i treću pobjedu

Svjetsko prvenstvo u Kini

Argentina umalo prokockala sigurnu pobjedu protiv Rusije, ali na kraju ipak slavila

S. Pašalić, foto: EPA

Košarkaška reprezentacija Argentine je u 3. kolu grupe B Svjetskog prvenstva koje se održava u Kini savladala Rusiju sa 69:61.

Rusi su nešto bolje otvorili meč i u jako neefikasnoj četvrtini na kraju imali prednost od 17:12.

Druga četvrtina je bila potpuno drugačija, Argentinci su zaigrali puno bolje te dobili ovaj period igre sa 27:16 i otišli na poluvrijeme sa vodstvom 39:33.

Iako su mnogi vjerovatno mislili da dva tima ne mogu nadmašiti neefikasnost iz prve četvrtine, nastavak ih je demantovao. Naime, u trećoj četvrtini je postignut ukupno 21 poen, a ovaj period su dobili Argentinci sa 14:7 i tako povećali svoju prednost.

Činilo se da je Argentina već upisala pobjedu, a onda su Rusi zaigrali sjajno u četvrtoj četvrtini i nekoliko puta imali zaostatak od samo 2 poena, ali su na kraju Argentinci ipak uspjeli doći do pobjede.

Argentinu je do pobjede predvodio Campazzo sa 21 poenom, a Scola i Delia su dodali po 13. Kod Rusije je Zubkov sa 18 poena bio najefikasniji, a Kurbanov je dodao 13 poena.

Argentina - Rusija 69:61

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Argentina: Brussino 0, Caffaro 0, Campazzo 21, Deck 5, Delia 13, Fjellerup 2, Gallizzi 0, Garino 8, Laprovittola 4, Redivo 0, Scola 13, Vildoza 3.

Rusija: Antonov 6, Baburin 3, Fridzon 0, Ivlev 3, Karasev 0, Kulagin 0, Kurbanov 13, Motovilov 0, Sopin 9, Valiev 0, Vorontsevich 9, Zubkov 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi