Armani bez problema u polufinale talijanskog Kupa

Vanoli iz Cremone bio je nemoćan

Armani bez problema u polufinale talijanskog Kupa

Ekipa Armani Exchange iz Milana plasirala se večeras bez problema u polufinale talijanskog Kupa savladavši u Pesaru ekipu Vanoli Cremone rezultatom 86:62. 

Već u prvoj četvrtini talijanski euroligaš otišao je na visokih 16 poena razlike i bilo je jasno da će se momčad Cremone jako teško vratiti u ovaj meč.

Doduše, iduća dva perioda igre pripala su timu Vanolija, no i poslije svega tim iz Milana imao je devet koševa viška pri ulasku u zadnjih 10 minuta. Tada se konačno igra ekipe iz Cremone raspala, Milanezi su taj dio dobili s 26:11 i s konačnih +24 plasirali se u polufinale Kupa. 

Tarczewski s 14 poena bio je najefikasniji kod Armanija dok su Della Valle i Micov postigli po 13 koševa. Matthews sa 16 i Happ s 12 poena predvodili su Vanoli Cremonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi