Milanski Armani posebnim će dresovima odati počast Kobe Bryantu

Tim će dresove nositi na završnici Kupa Italije

Milanski Armani posebnim će dresovima odati počast Kobe Bryantu

U upravi milanskog kluba Olimpia (Armani Exchange) odlučili su da završnicu talijanskog Kupa odigraju u posebnim garniturama dresova u kojima će odati počast nedavno nesretno poginulom Kobe Bryantu. 

Utakmicu kojom otvaraju "Final Eight" turnir u Pesaru protiv Vanolija iz Cremone milanski će klub igrati u ljubičastim dresovima a za ovu prigodu osigurana je i žuta alternativna garnitura, koje će naravno podsjećati na boje Lakersa. 

"Odlučili smo se na ovu jedinstvenu i simboličnu gestu, da odstupimo od svojih tradicionalnih boja i da na ovaj način makar malo oživimo Kobea na terenu" - rekao je Giorgio Armani i dodao:

"Bryant je bio zvijezda koja je inspirirala milione mladih širom svijeta tijekom svoje fantastične karijere koja je počela upravo ovdje u Italiji. Odavajući mu još jednu počast je naš način da mu zahvalimo za sve što je učinio za košarku diljem svijeta". 

Potražite više informacija na temu Lega A:

Inače, dresovi u kojima će Milano igrati u Pesaru poslije turnira će ići na aukiciju a sva dobit od njih bit će uplaćena fondaciji "MambaOnThree" osnovane od strane Mamba Sports Foundation kojom će se pomoći obiteljima ostalih stradalih u helikopterskoj nesreći iz 26. januara kada je osim Kobea i njegove kćeri Gigi poginulo još sedam osoba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi