Armani poražen u Blaugrani, slavlja Valencie i Panathinaikosa

Odličan meč u Barceloni

Armani poražen u Blaugrani, slavlja Valencie i Panathinaikosa

Sjajnu utakmicu u Blaugrani odigrali su večeras Barcelona i milanski Armani a na kraju je pobjeda pripala domaćem timu rezultatom 84:80.

Sjajno je milanski tim odigrao prvo poluvrijeme ove utakmice, posebno drugu četvrtinu koju je dobio s 15 razlike.

No nije Armani imao snage da nastavi u tom ritmu, Barca je žestoko uzvratila u trećem periodu, no Armani je još jednom uspio uznemiriti Barcine navijače u Blaugrani, no fantastični Delaney je svojim koševima u završnici odlučio pobjednika. Upravo je Amerikanac s 26 poena bio najbolji igrač domaćih, a Kuric i Mirotic ubacili su 16, odnosno 15 poena. 

U Audi Domeu u Minhenu Valencia je poništila gorak okus od šokantnog poraza od Barce u prošlom kolu i u jednoj negledljivoj utakmici slavila protiv Bayerna rezultatom 66:59.. Gosti su imali više raspoloženih košarkaša i ovom pobjedom ostali u igri za četvrtfinale. Monroe s 15 i Đedović s 12 najbolji kod Bayerna, Doornekamp i Tobey ubacili su po 11 koševa za Andalužane. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Panathinaikos se u svojoj OAKA Areni lako obračunao sa Zenitom uz 27 poena sjajnog Thomasa, dok je Rice dodao 15. U ruskom timu najbolji je bio Meksikanac Ayon s 21 košem. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi