Armani nakon preokreta do trijumfa protiv Khimkija

Jako važna pobjeda Milaneza

Armani nakon preokreta do trijumfa protiv Khimkija

Košarkaši Armani Exchange Milana slavili su večeras u Podmoskovlju protiv ekipe Khimkija rezultatom 90:88 nakon velikog preokreta napraveljnog u posljednjoj četvrtini.

Igrala je ruska ekipa odlično u prvom poluvremenu i sve konce igre držala u svojim rukama, osokoljena konačnim povratkom Alexeya Shveda koji je kao i njegov tim igrao sjajno u tim trenutcima. 

Vodio je Khimki na poluvremenu 9 koševa razlike i činilo se da gosti nemaju što tražiti u ovom susretu. Treći period Milano je dobio s 20:19 i domaći tim je u posljednju četvrtinu ušao s osam koševa viška u odnosu na Armani.

Tada su proigrali Mike James, Vladimir Micov i Kaleb Tarczewski, iskoristili opuštanje Khimkija i napravili veliki preokret. Ključna je bila trojka Vladimira Micova na 42 sekunde do kraja kojom je Armani poveo 88-87 i nakon koje je Shved prokockao napad za Khimki. Ovo je bila jako vrijedna pobjeda Milana u borbi za četvrtfinale a ovim porazom klub iz moskovskog regiona je jako daleko od istog.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

James sa 16 poena najefikasniji kod Milana, s po 15 su ga pratili Micov i Tarczewski dok je Nunnaly zabio 13 koševa. Shved s 23 koša i 11 asistencija najbolji kod Khimkija a Malcolm Thomas dodao je 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi