Sjajan meč u Morači, Khimki boljom igrom u finišu do pobjede

Euroliga, 22. kolo

Sjajan meč u Morači, Khimki boljom igrom u finišu do pobjede

Košarkaši Budućnosti su u 22. kolu Eurolige dočekali Khimki. U Morači je viđena sjajna utakmica, a gosti su na kraju slavili sa 90:98.

Budućnost je u velikom dijelu susreta bila u vodstu, u više navrata su domaći imalu +6, ali je nakon izuzetno neizvjesne zadnje četvrtine košarkaši Khimkija uspjeli ostvariti pobjedu.

Budućnost je nakon minimalnog vodstva na poluvremenu (46:45) isto ispustila u finišu teće dionice.

Zadnja je donijela veliku borbu, veliki broj izjednačenja, a gosti su tek u zadnjih 40-50 sekundi uspjeli osigurati pobjedu. Na kraju su stigli i do +8 iako je susret bio puno neizvjesniji nego što to govori konačni rezultat.

U pobjedničkoj ekipi su se istakli Mickey sa 25 i Jenkins sa 17 poena, dok je kod Budućnosti najefikasniji bio Norris Cole sa 20 poena.

Nemanja Gordić je ubacio šest ponea i upisao četiri asistencije.

U susretu koji je završen nešto ranije, Anadolu Efes je na svom parketu sa 93:74 savladao Gran Canariju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Iako je Gran Canaria sjajnom drugom četvrtinom došla do prednosti na poluvremenu od 53:47, Efes je jako malo bilo potrebno da u trećoj četvrtini stigne do preokreta i na kraju ubjedljive pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Kruno Simon sa 25 ponea, dok je 18 dodao Larkin. Kod Gran Canarije se istakao Hannah sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi